Heating Elements

Ceramic Cartridge Heaters

Image

Robuust en low-cost verwarmingselement voor warmwaterboilers.

 

Als specialist in warmte-, proces- en metaaltechniek bent u bij Electron aan het juiste adres voor elementen die aansluiten bij uw wensen en eisen. We zorgen niet alleen voor een technische oplossing, maar nemen ook het volledige productiemanagement uit handen. Hiermee bespaart u kosten, zijn leveringen gegarandeerd en blijft de kwaliteit gewaarborgd.

Features

 Oppervlaktebelasting tot 5W/cm²
Werktemperatuur tot 700°C
Levering kan op maat, ook interne - of Y-aansluiting
Meest voorkomende diameters ø26mm, ø36mm, ø46mm en ø58mm
Tolerantie diameter ±1,5mm
Aansluiting M-draad, pin of kabel

Ceramic Cartridge Heating Elements

Ceramic Cartridge Heating Elements zijn unieke verwarmingselementen die vrij geïnstalleerd kunnen worden voor de directe verwarming van lucht. De elementen van Electron kunnen hiernaast ook worden gebruikt voor indirecte verwarming van vloeistoffen en gassen die vastzitten in stralingsbuizen. Ze worden bijvoorbeeld toegepast in heteluchtovens, industriële baden en tanks, oliekachels en boilers.

Ontwerp

Bij de fabricage van de Ceramic Cartridge Heating Elements worden keramische segmenten gebruikt, die worden samengevoegd tot de gewenste lengte. In de uitsparingen hiervan worden de verwarmingsspiralen geplaatst. Dit ontwerp beschermt de verwarmingsspiralen tegen contact met het chassis en zorgt ervoor dat ze een goede elektrische isolatie behouden.

Bij gebruik voor de indirecte verwarming van vloeistoffen, lucht en gassen die vastzitten in stralingsbuizen, worden deze buizen in het medium geplaatst en de elementen in de buis. De elementen kunnen hierdoor eenvoudig worden vervangen zonder de tank te hoeven legen of openen. De buizen zijn voorzien van flens of schroefdraad voor een eenvoudige montage. Ook ingebouwde sensoren, thermostaten of begrenzers in maatwerk aansluitkasten zijn mogelijk.

Onze Ceramic Cartridge Heating Elements zijn verkrijgbaar in zowel cilindrische als rechthoekige uitvoeringen.

Werkwijze

Bij Electron vinden we niets leuker dan technische puzzels leggen. We zijn vindingrijk en zoeken graag samen met u naar een passende oplossing in uw situatie. Zoals een op maat ontworpen keramisch stapelsteenelement als insteekelement. Ook voor andere vraagstukken op het gebied van warmte-, proces- en metaaltechniek bent u bij ons aan het juiste adres.

Meer informatie?

Wij denken graag met u mee over de materialen die u nodig heeft en geven een advies op maat.. Wilt u meer weten over keramische stapelsteenelementen als insteekelement, over  één van onze andere producten of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Ontdek hoe onze warmte uw business kan verbeteren