Coating Systems

Diffusion Coating Systems

Image
Image
Image
Image

Pack, gasfase en CVD coatings voor hoge slijtvastheid en extra bescherming tegen oxidatie en corrosie.

Het gebruik van gealuminiseerde diffusiecoatings is al lang een geaccepteerde methode om extra oxidatie- en corrosiebescherming te bieden aan op kobalt en nikkel gebaseerde superlegeringen die worden gebruikt in zowel de lucht- en ruimtevaart als in industriële turbines. Het toepassen van coatings kan op verschillende manieren worden gedaan, van het eenvoudig aanbrengen van dunne lagen door middel van een spuitnevel, tot complexe technieken zoals geboden door echte CVD-aluminiseersystemen. Wij vertellen u graag meer over onze systemen.

Features

Extra bescherming tegen oxidatie en corrosie
Verschillende toepassingsmethoden
Geïntegreerde technologie en processen
Meerdere conventionele typen coatingsystemen
Standaard een hoog niveau van automatisering

 

Verschillende methoden

Het aanbrengen van diffusiecoatings kan door veel verschillende methoden worden bewerkstelligd welke kan variëren van een eenvoudigere spraymethode tot complexere technieken zoals geboden door CVD-aluminiseersystemen. Als een eenvoudige categorisatie van Aluminide coating methoden, kunnen deze worden beschouwd als Spray coatings, Powder Pack Cementation coatings, Vapor Phase Gealuminiseerde (VPA) coatings en echte CVD type gealuminiseerde coatings.

Voor de afzetting van gechromeerde diffusie-coatings en een verbeterde bescherming onder specifieke omgevingsomstandigheden kan een aanvullend type pack cementation of VPA-proceschemie worden gebruikt.

Ongeacht de toepassingsmethode die de coating wordt gebruikt, is het einddoel het modificeren van het oppervlak van de moederlegering, door een verrijking van het aluminiumgehalte en daarmee het bevorderen van de vorming van een beschermende oxidelaag. Het voorziet de coating bovendien van een aluminium reservoir voor voortdurende oxideaanvulling gedurende de operationele levensduur van het behandelde onderdeel.

Volgens de exacte specificaties van de coating of zoals voorgeschreven door een OEM, kan de dikte van de coating variëren binnen een bereik tussen de 25 - 75 µms.

Uitgebreide mogelijkheden

Electron heeft veel kennis en ervaring op dit gebied en kan geïntegreerde technologie en processen leveren, specifiek gericht op de productie van nieuwe onderdelen voor gasturbines en de MRO-sectoren. We leveren bovendien meerdere conventionele typen coatingsystemen, variërend van Slurry Spraysystemen tot CVD type units. Bell type coatingovens vormen een kernaanbod binnen het assortiment van Electron. Deze kunnen we leveren als enkele, dubbele en drievoudige basis. Hiermee bieden we klanten maximale productiviteit en operationele flexibiliteit.

Welk type en welke grootte van de installatie u ook kiest, wij zorgen standaard voor een hoog niveau van automatisering. Daarnaast verzekeren we u van gebruiksvriendelijke interfaces en zorgen we ervoor dat ingenieurs optimaal gebruik kunnen maken van de beschikbare verwerkingskenmerken, zoals precieze receptmanipulatie en volledig geautomatiseerde opeenvolging van individuele receptverwerkingsstappen.

Hybride VPA-coatsysteem

Ons hybride VPA-coatsysteem kan worden beschouwd als een technische procesbrug tussen conventionele VPA-processing (met conventionele coatingboxen) en vereist, in vergelijking met een uitgebreid CVD-systeem, geen interne coatingboxen. Ons hybride VPA-systeem maakt efficiëntere en kostenbesparende coatings mogelijk en zorgt ervoor dat het aantal onderdelen in een coatingreactor kan worden verhoogd, voor een gegeven volumetrische omvang.

Echte CVD-coatingovens

Wij bieden ook CVD-ovensystemen voor de afzetting van aluminide coatings. Deze systemen zijn ontworpen en geconstrueerd op basis van onze jarenlange praktijkervaring met de verwerking van deze zeer gespecialiseerde en veeleisende procesdiscipline. Bij onze CVD-systemen kunt u denken aan coatingovens waarin coatinggassen worden gegenereerd buiten de hoofdreactor welke vervolgens via transmissielijnen worden overgebracht naar de reactor voor coatingafzetting. Wij gebruiken voor deze functie ons eigen specifieke OBG-ontwerp (Off Board Generator) en aanvullende systemen voor de behandeling van uitlaatgassen. Hierbij maken we gebruik van exclusief ontworpen en op maat gemaakte CTS (Cold Trap Separator) eenheden voor de efficiënte en betrouwbare insluiting/afscheiding van fijne condensaatdeeltjes die routinematig ontstaan bij het CVD-coatingproces. Al deze systemen kunnen we ook leveren en integreren met ons exclusieve 'PressureStop' gasbeheersysteem, dat een contaminatievrije uitwisseling van geselecteerde hulpapparatuur(en) mogelijk maakt.

Een bijkomende en zeer gewaardeerde eigenschap van onze CVD-verwerkingssystemen is hun unieke mogelijkheid om aluminide coatings te af te zetten binnenin de complexe interne koelholtes van turbineonderdelen. Deze verwerkingsmogelijkheid wordt vergemakkelijkt en geïntegreerd met op maat gemaakte bult-tooling en transmissiesystemen en kan ook worden geleverd als onderdeel van een geïntegreerd maskeersysteem. Met deze gespecialiseerde technologie kunnen we ook coatings op maat maken en bijvoorbeeld gelijktijdig uitwendige coatings aanbrengen met tweemaal de dikte van een inwendige coating. Dit alles wordt nauwkeurig gecontroleerd volgens een vooraf ontwikkeld verwerkingsrecept.

Hoog veiligheidsniveau

Welke ovensysteem u ook kiest, ze beschikken allemaal over uitzonderlijk hoge niveaus van veiligheidsverwerkingsprotocollen. Alle ovens worden routinematig geleverd met onze kenmerkende 'VacuSearch'-technologie. Deze is speciaal ontworpen om lekken in de procesreactor op te sporen en is continu alert op een intern of extern lek dat zich kan voordoen binnen de afdichtingssystemen.

Proceskennis

Naast apparatuur bieden wij u ook onze ervaren proceskennis voor een grote meerderheid van de huidige industrieel gevestigde diffusie coatingprocessen en -procedures en alle aanvullende verwerkingstaken, zoals vereist voor het succesvol verwerken van gealuminiseerde coatings geschikt voor gasturbinemotoren.

Onze ‘Turbine First Technologies’ werkwijze

Bij Electron nemen we u als klant als uitgangspunt en gaan we graag een stap verder dan u verwacht. Wij zijn leverancier van geïntegreerde Turbine First Technologies en hebben een specifieke focus op de gasturbine sectoren. Dit biedt ons een zeer waardevol perspectief op de vereisten voor het ontwerpen en fabriceren van op maat gemaakte systemen en op de aanvullende procestechnologieën die we op uw verzoek aanbieden. Ons hoge niveau van maatwerk en procesondersteuning zorgt ervoor dat wij u een unieke meerwaarde bieden.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze aluminide diffusiecoatingsystemen of één van onze andere producten of diensten? Of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Ontdek hoe onze warmte uw business kan verbeteren