30 juni 2022

Testprogramma van afvalplastic naar waterstof

Image

Hydrogen Utopia International PLC (HUI), een bedrijf dat baanbrekend werk gericht op het omzetten van niet-recyclebaar plasticafval naar waterstof, heeft aangekondigd dat het ontwerp van het systeem dat hiervoor zal worden gebruikt een vergevorderd stadium heeft bereikt en dat het testprogramma zal beginnen.

HUI werkt sinds mei 2021 samen met Electron aan het ontwerp van een uniek thermisch verwerkingssysteem voor de omzetting van afvalplastics door middel van pyrolyse naar waterstof en methaan.

Electron en HUI hebben de thermochemie van het hele proces vanuit basisprincipes opgezet en het ontwerp van het systeem is op basis daarvan ontwikkeld.

Het Electron pyrolyse systeem verwarmt het afvalplastic in afwezigheid van zuurstof bij een temperatuur tot 500°C, waarbij een synthetisch gas ("syngas") ontstaat. Vervolgens wordt dit syngas op hoge temperatuur gekraakt en omgezet in kleine koolwaterstofverbindingen, methaan en waterstof.

De testinstallatie bevindt zich momenteel in de laatste assemblagefase, waarna het pyrolyseproces bij lagere temperatuur getest zal worden. 

Electron is op dit moment, met de hulp van HUI, geschikt materiaal aan het verzamelen om te gebruiken in de tests, die naar verwachting in Juli 2022 zullen plaatsvinden.

Afhankelijk van de resultaten van deze test zal het systeemontwerp zo nodig worden aangepast. Het testen van de hoge temperatuur unit zal hierop volgen.

Keith Riley, directeur van HUI:

“Ik ben blij met de vooruitgang die Electron en haar onderaannemer voor het technisch ontwerp, Vicoma, hebben geboekt bij de ontwikkeling van dit nieuwe systeem voor het maken van syngas uit afvalgrondstoffen. Linde Engineering is ook betrokken geweest bij de ontwerpinterface om de consistentie te waarborgen tussen de apparatuur die geleverd wordt door Electron en Linde Engineering. We kijken nu uit naar de testfase en uiteindelijk de ontwikkeling van het systeem voor installatie op locatie."

Jos Koelewijn, CEO van Electron:

"Ik ben verheugd met de aankondiging van deze mijlpaal in de ontwikkeling van een volledige fabriek voor de omzetting van kunststoffen in syngas en waterstof. Dit project is het resultaat van de gecombineerde inspanningen van HUI en Electron, die de afvaltransitie op een wereldwijde schaal versterkt."

Voor meer informatie over het bedrijf verwijzen wij u naar de website van HUI: www.hydrogenutopia.eu

Neem contact op

Ontdek hoe onze warmte uw business kan verbeteren